Polarn & Pyret 35år




Jubileumskollektion för att hylla de älskade ränderna kommer i höst


I år fyller Polarn O. Pyret och den klassiska randen trettiofem år. Det firas med en fin jubileumskollektion. Karina Lundell, designchef på Polarn O. Pyret berättar:

- De röda och blå plaggen har hängt med i alla år, men med tanke på att randen fyller trettiofem år ville vi göra något speciellt. Cerise, svart och kornblå är två nya, glada och samtida färger. Dessutom relanserar vi grönt och brunt som återigen ligger rätt i tiden. Genom att kombinera de olika färgställningarna och ränderna får vi också nya, spännande uttryck.

Polarn O. Pyret vill att yngre generationer ska upptäcka randen, samtidigt som de som var med när det begav sig ska känna igen sig. Den klassiska randen ritades av formgivaren Gunila Axén och ränderna är fortfarande de samma.

Firar med flaggspel och filt
Men ingen födelsedag utan något extra. Därför har Polarn O. Pyret gjort ett jättefint flaggspel med sina ränder som passar till kalas.

- Dessutom har vi tagit fram en härlig lapptäcksfilt med ränderna. Baksidan är randig i olika färger och kunderna kan välja allt efter egen smak, säger Karina Lundell.

- Polarn O. Pyret har alltid haft en vision att utveckla sköna kläder med bra passform till barn. Succén var ett faktum redan från början i ett social och politiskt medvetet sjuttiotal, säger Maria Öqvist, vd på Polarn O. Pyret och fortsätter:

- Idag har de randiga plaggen blivit en svensk designklassiker, vilket gör oss enormt stolta.

Randig Svanenmärkning
Sedan tre år tillbaka är de randiga plaggen tillverkade av 100 % ekologisk bomull. De är dessutom Svanenmärkta, vilket innebär att hela processen från bomullsplanta till färdigt plagg är miljömärkt.

Jubileumskollektionen finns i butik från vecka 44 och kommer både för barn och för vuxna. Storlekarna sträcker sig från 50 – XL.

För mer information besök Polarn O. Pyrets hemsida


Källa: BarnNet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0